تمکین و چگونگی پیگیری قانونی آن

تمکین و چگونگی پیگیری قانونی آن

تمکین یعنی اجابت خواسته در زندگی زناشویی، که در حقیقت زوجه در راستای عقد نکاح منعقده و توافقات صورت گرفته، اقدام به تمکین می نمایند. اکنون این تمکین شامل دو نوع هست، یکی تمکین عام که تمامی حالات و رفتار و اعمال انجام شده در زندگی مشترک را شامل می شود و دیگری تمکین خاص است، مراد از این نوع تمکین، برقراری رابطه زناشویی هست، یعنی زوج بر اساس قانون مکلف هستند که به وظایف زناشویی خودش جامه عمل بپوشونانند.

جالب است بدانید این نوع تمکیل در شرایطی میتوانست انجام نشود که زوج از پرداخت حقوق مالی زن مثل مهریه خودداری کند. در این حالت زوجه از اجابت خواسته زوج و تمکین خاص میتواند استنکاف کنه.

 دادخواست الزام به تمکین  زمانی ارائه می شه که زوجه حاضر به ادارمه زندگی مشترک نبوده و حالا زوج اقدام به ثبت دادخواست الزام به تمکین، به طرفیت همسر خودش کرده است که پس از ثبت دادخواست از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، پرونده ابتدا به شعبه بدوی ارجاع می شع و اگر یکی از طرفین نسبت به رای صادره اعتراضی داشته باشند، باید با تنظیم دادخواست تجدیدنظر و لوایح لازم، از طریق دفاتر خدمات قضایی، دادخواست خودش را ثبت کند.

بعد از ارجاع موضوع به یکی از شعب دادگاه تجدیدنظر، در نهایت رای قطعی بابت تمکین و الزام زوجه به این موضوع صادر میشه که دعوا هم جنبه غیرمالی دارد و هزینه دادرسی ناچیزی اخذ میشه. الزام به تمکین را در هرزمان میشه ارائه و ثبت کرد، یعنی از زمان ثبت عقد نکاح رسمی به بعد، زوج میتواند این دادخواست را علیه زوجه خودش ثبت و پیگیری کند مگر اینکه همسرش مطالبه مهریه کنه و زوج توانایی پرداخت اون را نداشته باشه که در این حالت بایستی پس از پرداخت مهریه، زوج میتونه الزام زوجه را به تمکین مطالبه کنه.


وکیل فیض آبادی موسسه حقوقی عدالت گستر میرداماد

اشتراک گذاری

اگر این مطلب برای شما مفید بود، آن را به اشتراگ بگذارید

آخرین مطالب

حقوق را بشناسید، از آسیب‌ها جلوگیری کنید

گسترش روابط اجتماعی و شبکه‌های مجازی، ارتباط‌های غیرمستقیم را نیز گسترش داده است. بر همین اساس، ارتباط بین زن و مرد غریبه و غیر

بر اساس قانون، زن و مرد در زندگی زناشویی، حق و حقوقی دارند که در صورت رسیدن به مرحله طلاق، تمامی آن‌ها لازم به

طلاق یک عمل حقوقی یکطرفه  است که به موجب آن ازدواج بین زن و مرد به پایان می‌رسد و در حقیقت رابطه عاطفی به

حضانت یعنی اینکه یک نفر، مسئولیت شخص دیگری را بر عهده بگیرد. کسی که عهده دار نگاهداری و تربیت کودک (حضانت) است الزاماً همان

جستجو کنید

تماس با ما

مشاوره
سوال و پاسخ
مسیریابی دفتر