کودک آزاری

جرم کودک آزاری عبارت است از آسیب یا تهدید جسم ، روان ، سعادت ، رفاه و بهزیستی کودک به دست والدین یا افرادی که نسبت به او مسئولیت دارند . در اصطلاح متخصصان ، هرگونه آسیب جسمی ، روانی ، سوء استفاده جنسی یا بهره کشی و عدم رسیدگی به نیازهای انسانی افراد زیر 18 سال توسط افراد دیگر ، کودک آزاری تلقی می شود .

کلیه افراد و مؤسسات و مراکزی که به نحوی مسئولیت نگاهداری و‌ سرپرستی کودکان را بر عهده دارند مکلفند به محض مشاهده موارد کودک آزاری مراتب را‌ به مقامات قضائی اعلام کنند.

انواع کودک آزاری

کودک آزاری انواع مختلفی دارد و موارد گسترده‌ای وجود دارد که می‌توانند به سلامت جسمی و روانی کودک آسیب وارد کند. جرم کودک آزاری به چهار دسته تقسیم می‌شود.
۱. کودک آزاری جسمی
کودک آزاری جسمی می‌تواند یک تنبیه ساده تا آسیب‌های جسمی شدید منجر به مرگ باشد.
۲. کودک آزاری عاطفی (روانی)
مواردی ازقبیل سرزنش، تحقیر، طرد کردن، ایجاد ترس و نگهداری دور از خانواده از جمله موارد کودک آزاری عاطفی محسوب می شوند.
۳. غفلت (مسامحه)
بی‌توجهی و نادیده گرفتن نیازهای اساسی کودک مانند بی‌توجهی به ظاهر، بی‌توجهی به نیازهای روانی یا عدم توجه به کودکانی که نیازهای خاص دارند، موجب می‌شود تا این آزارها در آینده بر شخصیت‌ کودک تأثیرگذار باشند.
۴. کودک آزاری جنسی
درنهایت کودک آزاری جنسی که مهم‌ترین نوع کودک آزاری محسوب می‌شود، تقریبا می‌تواند بخش‌هایی از تمام آسیب‌ها را شامل شود.

کودک آزاری جنسی

مجازات کودک آزاری

مجازات کودک آزاری با توجه به اعمال ارتکابی متفاوت است. اما طبق قانون حمایت از کودکان و نوجوانان، مجازات کودک آزاری این گونه بیان شده است: 
هرگونه خرید ، فروش ، بهره‌ کشی و به کارگیری کودکان به منظور ارتکاب ‌اعمال خلاف از قبیل قاچاق ، ممنوع و مرتکب؛ حسب مورد علاوه بر جبران خسارات وارده ‌به شش ماه تا یک سال زندان و یا به جزای نقدی از ده میلیون ریال تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.

همچنین هرگونه صدمه و اذیت و آزار و شکنجه جسمی و روحی کودکان و نادیده‌ گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی و ممانعت از تحصیل آنان ممنوع و‌ مرتکب به سه ماه و یک روز تا شش ماه حبس و یا تا ده میلیون ریال جزای ‌نقدی محکوم می‌شود.
شایان ذکر است کلیه افراد و مؤسسات و مراکزی که به نحوی مسئولیت نگاهداری و‌ سرپرستی کودکان را بر عهده دارند مکلفند به محض مشاهده موارد کودک آزاری مراتب را‌ به مقامات قضائی اعلام کنند. تخلف از این تکلیف موجب حبس تا شش ماه یا جزای نقدی تا پنج میلیون ‌ریال خواهد بود.


وکیل فیض آبادی موسسه حقوقی عدالت گستر میرداماد

اشتراک گذاری

اگر این مطلب برای شما مفید بود، آن را به اشتراگ بگذارید

آخرین مطالب

حقوق را بشناسید، از آسیب‌ها جلوگیری کنید

گسترش روابط اجتماعی و شبکه‌های مجازی، ارتباط‌های غیرمستقیم را نیز گسترش داده است. بر همین اساس، ارتباط بین زن و مرد غریبه و غیر

بر اساس قانون، زن و مرد در زندگی زناشویی، حق و حقوقی دارند که در صورت رسیدن به مرحله طلاق، تمامی آن‌ها لازم به

طلاق یک عمل حقوقی یکطرفه  است که به موجب آن ازدواج بین زن و مرد به پایان می‌رسد و در حقیقت رابطه عاطفی به

حضانت یعنی اینکه یک نفر، مسئولیت شخص دیگری را بر عهده بگیرد. کسی که عهده دار نگاهداری و تربیت کودک (حضانت) است الزاماً همان

جستجو کنید

تماس با ما

مشاوره
سوال و پاسخ
مسیریابی دفتر