قوانین واریز پول به حساب دیگری یا شخص ثالث

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به اشتباه، مبلغی را برای شخصی کارت به کارت کرده باشید. در این مقاله قوانین واریز پول به حساب دیگری را بررسی خواهیم کرد. 

قانون در رابطه با واریز پول به حساب دیگری یا شخص ثالث چه می گوید؟

ماده ۳۰۱ قانون مدنی بیان می کند: کسی که به طور عمد یا به اشتباه چیزی را که مستحق نبوده، دریافت کند، ملزم است که آن را به مالک تسلیم کند. همچنین ماده ۳۰۳ این قانون نیز عنوان می کند کسی که مالی را زمانی که مستحق نبوده دریافت کرده است، ضامن اصل مال و منافع آن است اعم از اینکه به عدم استحقاق خود آگاهی داشته یا نداشته باشد .

اثبات وقوع اشتباه بر عهده کیست؟

اگر فردی به اشتباه مبلغی را برای کسی کارت به کارت کرده و برای پس گرفتن آن به مراجع قضایی مراجعه کند، اثبات وقوع اشتباه و عدم بدهی وی به آن فرد، بر عهده شخصی است که مبلغ را اشتباه واریز کرده است .

واریز پول به حساب دیگری

شخصی که پولی را به اشتباه به حساب دیگری واریز کرده است از دو طریق می تواند آن را پس بگیرد:

واریز پول به حساب دیگری

مصالحه:

کسی که به اشتباه پولی را به حساب دیگری واریز کرده است، برای پیگیری باید به بانک مربوطه مراجعه و درخواست کند تا به نوعی بتواند با شخصی که پول به حساب او واریز شده تماس بگیرد.

در این شرایط معمولاً شعبه بانک برای ارائه اطلاعات تماس با شما همکاری می‌کند، اما اگر شعبه به دلیل حفظ حریم خصوصی مشتریان حاضر به انجام این کار نشد، می‌توانید از کارکنان بانک بخواهید خودشان با دریافت کننده وجه تماس گرفته و درخواست استرداد (برگرداندن) پول کنند.

پیگیری قضایی:

اما گاهی بعد از واریز اشتباه پول به حساب دیگری، شخص دریافت‌کننده پول، از استرداد مبلغ اجتناب می‎کند و حاضر به برگرداندن پول نیست. در این شرایط لازم است پیگیری قضایی انجام شود.

در خصوص این موضوع، موادی از قانون مدنی ایران، به ردّ مالی که بدون استحقاق گرفته شده است، اشاره دارد. ماده ۳۰۱ قانون مدنی بیان می‌کند: ﮐﺴﯽ ﮐﻪ به طور عمد ﯾﺎ به اﺷﺘﺒﺎه ﭼﯿﺰی را ﮐﻪ ﻣﺴﺘﺤﻖ ﻧﺒﻮده، درﯾﺎﻓﺖ ﮐﻨﺪ، ﻣﻠﺰم اﺳﺖ ﮐﻪ آن را ﺑﻪ ﻣﺎﻟﮏ ﺗﺴﻠﯿﻢ کند. همچنین ماده ۳۰۳ این قانون نیز عنوان می‌کند ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﻣﺎﻟﯽ را زمانی که مستحق نبوده درﯾﺎﻓﺖ ﮐﺮده اﺳﺖ، ﺿﺎﻣﻦ اصل مال و ﻣﻨﺎﻓﻊ آن اﺳﺖ اﻋﻢ از اﯾﻦ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻋﺪم اﺳﺘﺤﻘﺎق ﺧﻮد آگاهی داشته ﯾﺎ نداشته باشد.
بنابراین، شخص مال‌باخته می‌تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف یا دادگاه، با استناد به فیش‌های واریزی، نسبت به پس گرفتن وجه خود اقدام کند. تا زمانی که این فرایند طی شود، اگر دریافت کننده پول اقدام به برداشت وجه از حساب خود کند و یا بخشی از مبلغ را خرج کند، احتمالاً به خیانت در امانت متهم می‌شود، که تصمیم در این مورد به عهده قاضی دادگاه است.

بیشتر بخوانید: جرم پولشویی و مجازات آن

پیگیری قضایی برای پس گرفتن پول

باید در نظر داشت اگر فردی به اشتباه مبلغی را برای کسی کارت به کارت کرده و برای پس گرفتن آن به مراجع قضایی مراجعه کند، اثبات وقوع اشتباه و عدم بدهی وی به آن فرد، بر عهده شخصی است که مبلغ را اشتباه واریز کرده است.

دکتر فیض آبادی وکیل موسسه حقوقی دادگستر میرداماد

اشتراک گذاری

اگر این مطلب برای شما مفید بود، آن را به اشتراگ بگذارید

مطالب مرتبط

حقوق را بشناسید، از آسیب‌ها جلوگیری کنید

چک ضمانت همانطور که از نامش مشخص است، برای تضمین انجام تعهد یا مسئولیتی صادر می‌شود. این نوع چک از طرف فرد متعهد به

امروزه، بانک و امور بانکی بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی اکثر افراد است. انجام معاملات بانکی مانند دریافت و بازپرداخت تسهیلات می‌تواند با چالش‌هایی همراه

در حالی که تجارت و معاملات مالی در جامعه ما روز به روز در حال رشد و توسعه است، مسائلی نظیر چک برگشتی می‌تواند

با امهال تسهیلات بانکی، با استفاده از تخصص وکیل خوب بانکی آقای فیض آبادی، مطالبات و حقوق خود را در سریع ترین زمان ممکن،

جستجو کنید

تماس با ما

مشاوره
سوال و پاسخ
مسیریابی دفتر

02122227212

02122227112

09121991266